Difficoltà: ✴
Preparazione: 40′
Cottura: 5′
Dosi: 1kg di gelato
INGREDIENTI :
Latte: 600 ml
Panna: 250 g
Vanillina: 1 bustina
PREPARAZIONE :
Scaldate in un pentolino il latte con lo zucchero, la panna e la vanillina fino a raggiungere una temperatura di 85°. Togliete quindi dal fuoco e abbassate velocemente la temperatura del composto mettendo il pentolino in un contenitore più grande con acqua e ghiaccio. Una volta freddo, copritelo e lasciatelo in frigorifero per almeno 2 ore. Versate quindi la miscela nella gelatiera e avviatela. Quando il gelato sarà denso e corposo riponetelo in freezer per almeno 3 ore prima di consumarlo.
RECIPE TRANSLATED INTO ENGLISH: ICE CREAM
Difficulty: ✴
Preparation time: 40 '
Cooking time: 5 '
Dose: 1 kg of ice cream
INGREDIENTS:
Milk: 600 ml
Cream: 250 g
Vanilla extract 1 teaspoon
PREPARATION:
Heat the milk in a saucepan with the sugar, cream and vanilla until it reaches a temperature of 85 °. Remove from the heat and then quickly lowered the temperature of the compound by placing the pot in a larger container with ice and water. Once cool, cover and leave in the refrigerator for at least 2 hours. Pour the mixture into ice cream maker and start it. When the ice cream is thick and full-bodied put it in the freezer for at least 3 hours before serving.
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